Home » Știință » Când se sperie cu adevărat oamenii. Concluzia neaşteptată a studiului

Când se sperie cu adevărat oamenii. Concluzia neaşteptată a studiului

Când se sperie cu adevărat oamenii. Concluzia neaşteptată a studiului
Publicat: 03.05.2017
Chiar dacă oamenii susţin că înţeleg valoarea datelor proprii, în realitate nu le apreciază decât atunci când le pierd. Aceştia resimt o transpiraţie rece atunci când rămân fără datele pe care anterior le-au considerat ”neimportante”.

Un studiu arată că oamenii sunt surprinzător de afectaţi şi de pierderea unor informaţii considerate mai puţin importante. De exemplu, perspectiva pierderii datelor de contact este cea mai stresantă dintre toate, ajungând în top trei cele mai neplăcute tipuri de informaţii care ar putea fi pierdute, în ciuda faptului că acestea au fost clasate, în general, mult mai jos, după criteriul  ”importanţei” lor., relatează Gandul.

Astfel, studiul a arătat contradicţiile dintre importanţa pe care oamenii o acordă datelor şi neplăcerea experimentată atunci cand îşi pierd informatiile care, la început, nu le-au părut atât de valoroase.

Psihologii de la Universitatea Wuerzburg au măsurat reacţiile fizice ale oamenilor la pierderea datelor, într-o serie de trei experimente. Dacă psihologii se aşteptau să vadă reacţii mai puternice la pierderea informaţiilor importante, ei au fost suprinşi să afle că participanţii au arătat semne de îngrijorare şi atunci când au pierdut date neimportante.

Pe parcursul testărilor, psihologii au măsurat, printre altele, modificările glandelor sudoripare ale pielii. Dacă era de aşteptat ca pe utilizatori să îi treacă toate transpiraţiile atunci când credeau că au pierdut informaţii importante, surpriza a fost că nivelul de stres nu a scăzut foarte mult atunci când au aflat că şi-au pierdut şi informaţiile neimportante. 

Citeşte continuarea pe Gândul.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

 
 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase